Vad är definitionen på att vara kristen?


Är det att bo i ett kristet land, vara medlem i en församling, gå regelbundet i kyrkan eller något annat?
 För mig räcker inte det. I rubriken formulerar jag min definition. Tänk er att det är en logisk sats inom filosofin. Om du är kristen, ber du, om du inte är kristen, ber du inte. Ganska självklart kan tyckas. Men det är mer än så. Om du ber, är du kristen och om du inte ber, är du inte kristen. Så den tid man ber, är man kristen? Hur mycket ska man då be?

”När du är i bön, är du i mål” hörde jag inom mig. Men det är ju inte hela sanningen. För det är bara resans början. Men jag förstod vad Han menade. Det var dit Gud ville ha mig. Be utan uppehåll står det i 1. Tess.5:17. För den tid jag är i bön, vandrar jag i Anden. Som jag förstår det, är det möjligt att be 24/7. Man gör det i sin ande, tillsammans med Den Helige Ande.Så BE utan uppehåll, är den kristnes signum.